Selülit Tedavisi
Selülit, deri altı yağ ve bağ dokusundaki bozulmalar sonucu deri üzerinde girintili çıkıntılı portakal kabuğu görünümünün oluşmasıdır. Kadınların %85’inde görülür. Kadınlarda deri altında yağ hücreleri deriye paralel seyreder. Bu hücreleri ayıran bağ dokusu ise deriye dik seyreder. Gebelik, hareketsizlik, beslenme bozukluğu, hormonal nedenlerle bağ dokusu kısalır. Bu kısalma deride çöküntülere, sıkıştırdığı yağ hücrelerinin deriye doğru kaymaları ise çıkıntılara neden olur. Deri görünümü, portakal kabuğuna benzer.
Selülit Nasıl Tedavi Edilir?
Mezoterapinin en etkili olduğu rahatsızlık selülittir. Ağız yoluyla ilaç alarak yada deriye krem sürerek selülit yok edilemez. Mezoterapi yönteminde selüliti yok edecek etkin maddeler doğrudan deri altına yağ dokusuna verilmektedir. Bu sayede o bölgede damarlar genişlemekte, mikro dolaşımı artırmakta, doku daha fazla oksijenlenmekte, aradaki kısalmış bağ dokularının esnekliği artmaktadır. Buda çöküntü ve tümsekler olan deriyi eski haline döndürmektedir. Mezoterapi ile selülit tedavisinin olumlu özelliklerinde bir tanesi de, az dozda ilaç ile sonuç alınabilmesidir. Üstelik bu ilaçların sistemik etkileri de yoktur.
Selülit Mezoterapisi Kaç Seans Uygulanmalıdır?
Seans sayısı selülitin evresine ve kişinin yapısal özelliklerine göre belirlenir. Genellikle hafta bir kez on seans uygulanmaktadır. Selülit kronik bir durum olduğu için dengeli beslenme, düzenli egzersiz, zararlı alışkanlıkların bırakılması ve belli aralıklarla tedaviyi tekrarlamak selülitten kurtulmak için yeterlidir.